Månad: juni 2020

Nya lampor till kärran inför resan

Det är över 400 km mellan vårt hem i Göteborg och min mamma och pappas hus på norra Öland. Så när vi klämde in oss i bilen för ytterligare besök hos mormor och morfar så det var fulladdade surfplattor och rejält med bilgodis som gällde. När vi nästan var framme så var det helt mörkt ute, och jag tänkte för ungefär femtonde gången på bara ett år att jag verkligen måste förbättra belysningen på bilen. Det är en sak att köra runt inne i centrala Göteborg, eller till och från Landvetter, men just de här långkörningarna som vi gör blir lätt obehagliga om man inte känner sig helt säker med sin fordonsbelysning.

Jag snackade igenom det här med min bror som också bor nere på ön, och han sa att alla bilar bör ha extraljus om man vill kunna ha fri sikt när man kör. Han tipsade mig om en butik online med bra och kunnig personal, bra produkter och rimliga priser. Han sa även att det är tusen gånger bättre att börja se över fordonsbelysningen nu än mitt under högsäsong. Så jag tänkte att jag ska beställa så att jag har nya ljus hos mig lagom till september månad.

Utöver det så var det ju älskade A´s födelsedag i helgen. Hon fick den led ficklampa hon så länge hade önskat sig och blev så glad när hon öppnade paketet och såg vad som låg däri. Lampan var en riktig premiumprodukt med ett ljusflöde på hela 1000 lumen! Den är liten och kompakt och innehar ett litet fäste som gör att A lätt kan haka fast den i sina byxor. Den är extremt stöttålig och har en hög kapslingsklass som gör att den inte tar in vatten eller damm. Den visar även när batteriet är på väg att ta slut vilken är ytterst fördelaktigt då jag har på känn att den där ficklampan kommer vara på dag som natt den närmaste tiden framöver.

Liseberg håller stängt

Jag blev oerhört besviken när jag fick reda på att Liseberg fortsättningsvis kommer att hålla stängt p.g.a det där jäkla viruset. Jag hade verkligen sett fram emot att besöka Liseberg denna sommar och nu när allt är inställt så vet jag inte vad jag ska hitta på med barnen. Jag förstår inte varför Gekås i Ullared får hålla öppet men ett tivoli där man framförallt befinner sig utomhus måste hålla stängt. Kan någon förklara denna ologik för mig? Jag blir så fasanfullt trött på vår regering som inte tillför någon nytta, allt dom gör blir bara fel och jag skriver som en f.d Socialdemokrat. Jag hoppas att dom ändrar på beslutet eller att dom i så fall är konsekventa och stänger alla butiker där risken är överhängande stor. Nu man väl ”låtsas” att man befinner i Liseberg genom att se på Helix Full Ride istället..